. 
.

Wij zijn de Familie Kennes, gevestigd aan de Goedentijd in Alphen, en wij telen sinds 1986 witte Asperges op de lichte zandgrond van Alphen. De smaak van onze  asperges wordt mede bepaald door de grondsoort, het asperge ras, de manier van bemesting en het water waarin de Asperges gekoeld worden na de oogst. Onze Asperges worden standaard gekoeld met water uit eigen bron van circa 260 meter en dit water is vrij van chloor en chemicaliën die leidingwater bevat.

In onze winkel aan huis verkopen wij onze Verse Asperges maar ook bijbehorende producten zoals saus, soepen, ham en eieren. De Asperges zijn geschild en ongeschild verkrijgbaar en dit doen wij altijd gratis. In het seizoen verkopen wij trouwens ook Heerlijke Aardbeien welke wij van onze vaste teler uit onze streek geleverd krijgen.


In de aspergetijd wordt de winkel door ons, Jos en Wilma Kennes, gerund samen met onze dochter. De oogst van de Asperges wordt ieder jaar weer mogelijk gemaakt door de Alphense jeugd die ons na schooltijd komen ondersteunen en waar wij dan ook zeer trots op zijn. Wanneer het Aspergeseizoen start is ieder jaar weer een verassing want de grondtemperatuur moet voor een vroeg ras tussen de 9 en de 11 graden zijn en voor een later ras tussen de 11 en 13 graden. De laatste Asperges worden ieder jaar rond de langste dag, ongeveer 21 juni, gestoken. Dit staat vast om de plant tot rust te laten komen, de Asperges die dan door schieten zorgen voor een loof zodat de plant zich op kan laden met suikers in de wortel en weer energie krijgt voor het nieuwe seizoen.

Wij leveren onze Asperges zowel aan particulieren als aan horeca gerelateerde bedrijven en instellingen.


 

Onze gezellige winkel bevind zich aan de Goedentijd 39a, in Alphen!

 
E-mailen
Bellen